Posted on: June 26, 2021 Posted by: Steen Thychosen Comments: 0

Når ribstræet blomstrer, er det virkelig forår. Denne busk, også kendt som stikkelsbær, blev tidligere dyrket i Europa og blev ofte plantet i haven for duftende og søde stikkelsbærlignende frugter og blev også solgt på markedet. Den tilhører Rosaceae-familien.
Den vokser naturligt i Drenthe, Overijssel, Nord-Brabant og Syd-Limburg. I Holland kan du nyde blomstrende stikkelsbær om foråret ved Dwingeloo i Drenthe og stikkelsbærhaven i Landgod Elde ved Ommen. Stikkelsbær er hjemmehørende i Nordamerika, med undtagelse af Amelanchier ovalis-arterne, som lever i de sydlige alper op til 2000 meter over havets overflade.
At nominere
Latin: Amelanchier
Engelsk: Juneberry eller snedækket hunpilus
Tysk: Felsenbirne eller Korinthenbaum

Amerankie er ordet for Amelanchier asiatica, hvilket sandsynligvis betyder mispel. Dette findes også i det engelske mespilus. Snedækkede refererer til bær, der virker modne. Det tyske ord Felsenbirne refererer til en europæisk art, der vokser blandt sten. Korinthenbaum betyder stikkelsbærtræ. Det skyldes, at mange stikkelsbær tidligere blev importeret fra Korinth.
A.lamarckii, aalbes, tuine.nl

Ribstræets egenskaber
Hos os kan de mest almindelige stikkelsbær (Amelanchier lamarckii) vokse op til en højde på 12 meter. Det er en flerstammet løvfældende eller busk. Sarte hvide eller cremefarvede blomster har en sød duft og vises i løse masser mellem kobberlignende knopper dækket med fint sølvhvidt hår i slutningen af ​​april. Om sommeren har kun den nederste del kunstigt hår. Kornblomster findes hovedsageligt i de korte skud på det foregående års skud. Næste års blomsterknopper udvikler sig allerede i aksillerne på bladene i juni. Frugterne modner (tilsyneladende) i juli og august, hvorefter de skifter fra rød til dyb lilla. Frøet er omgivet af 4-10 svejsekerner. Den har en sød duft af blåbær og er saftig. Fugle elsker det. Om efteråret bliver bladene smukt gul-røde.

Leave a Comment